Om Hammarlyck Rehab Team

Hammarlyck Rehab AB har under åren utvecklats till Hammarlyck Rehab Team. Ursprunget till företaget är Janne Hammarlycks arbete i den egna enskilda firman LOR-Konsult som startade i december 1999. När kunderna blev för många för att klara på en person anställdes den första kollegan 2008.

I början bara sjukgymnastkollegor för att sedan 2011 kompletteras med arbetsterapeuter och logoped i och med att företaget ”vann” Linköpings Kommuns Omsorgsnämnds upphandling av rehabilitering för vuxna personer med LSS beslut.

Företaget är nu inne i en andra avtalsperiod inom LSS verksamheten i Linköpings Kommun. 

Äldreomsorgsrehabilitering har varit en stor del av verksamheten i företaget sedan start.  Vi har nu utvecklat en ”egen” metod för att kunna arbeta på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt med rehabilitering för äldre personer. Under årens lopp och mer och mer i framtiden satsar företaget på utbildning inom rehabiliteringsområdet samt inhyrning av rehabiliteringspersonal till både privata utförare och kommuner i närområdet.

Referenser

”En verksamhet med hög kompetens där vi alltid får svar på våra frågor och hjälp att rätta till uppkomna problem. Snabb återkoppling och alltid med brukarens bästa i centrum ! Tacksam att ha tillgång till detta i vårat dagliga arbete.”

Helena Håkansson, Verksamhetschef LSS Funktionsstöd

”Vi på Grännäs Strand särskilda boende är mycket nöjda med vårt samarbete med Hammarlyck Rehab. Det fungerar mycket bra med träningsprogram, anpassning av hjälpmedel och olika uppföljningar vi har tillsammans med arbetsterapeuten som kommer regelbundet och är känd hos både personal och boende. Sjukgymnast och logoped har vi planerade besök för vid behov. Hammarlyck Rehab är mycket flexibla och kompetenta och vi lämnar gärna referenser.”

Kerstin Larsson, Verksamhetschef Grännäs Strands vårdboende

”Jätteskönt att träna. Känns bra i kroppen. Blir mjuk och mer rörlig.”

Mattias, Badar i bassäng, gruppträning

”Samarbetet med Hammarlyck fungerar bra, de är lyhörda för individens behov och personalens kunskaper om den enskilde. De följer upp pågående insatser samt det är lätt att få kontakt med.”

Cecilia Kåhlin, Verksamhetschef Omsorgsgruppen

”Tack för gott samarbete och snabb hjälp när vi hör av oss, ni är alltid serviceinriktade.
Ni är en viktig länk i vårt arbete för att kunna ge en god omvårdnad och stöd till våra brukare men också för att underlätta vårt arbete och bibehålla en god arbetsmiljö.”

Gruppledare och personal på Tegskiftesgatan 255

”Hammarlyck Rehab har kompetenta, professionella och trevliga medarbetare. Vi på Bastuplans och Gläntan Spinnrockens särskilda boende är nöjda med den snabba återkopplingen och med  deras professionella bedömningar och stöd i rehabilitering av våra boende.  Vi uppskattar mycket att de sätter den boende i centrum och ser till den boendes bästa. Även vår personal känner sig trygga med den kunskap och stöd de får ta del av från Hammarlyckrehab i sitt dagliga omvårdnadsarbete . Vi är mycket nöjda med Hammarlyck Rehabs insatser hos oss.”

Varma rekommendationen från oss på Bräcke Diakoni.

Transparens

Här kan du läsa vår senaste årsredovisning.
Läs Hammarlyck Rehab Teams årsredovisningLäs Hammarlycks årsredovisning- 2021

Vårdföretagarna

Vi är medlemmar i Vårdföretagarna och följer deras kollektivavtal samt rekommendationer.